Deze website staat boordevol schitterende foto’s van Italië en haar landschappen, uitzichten, producten en cultureel erfgoed. Het merendeel van deze foto’s is geschoten door fotograaf Moyan Brenn. Moyan is een internationaal gerenommeerde fotograaf en hij verzorgt fotografie tours in Rome en omstreken in samenwerking met Holidays Italy. Hier zijn wij trots op en graag willen wij hem dan ook verder aan jullie voorstellen.

 

Maak kennis met Moyan Brenn, fotograaf

553
Ik ben Moyan Brenn, een fotograaf met 10 jaar ervaring,  geboren in 1983 in een klein stadje in de buurt van Rome genaamd Anzio. Ik ben een internationaal gerenommeerd fotograaf, ik heb o.a. awards mogen ontvangen van de World Photography Organisatie en Lonely Planet. 

Toen ik voor het eerst een digitale camera zag, was ik zo onder de indruk dat ik ben begonnen met het experimenteren met een compact camera. In 2005 begon ik ook met een studie fotografie. Wat mij het meeste trok in fotografie was de mogelijkheid om de foto's te reproduceren op een groot tv-scherm, met een groots "meeslepend effect". Daarbij kon ik de ervaring van de reis vastleggen en herbeleven. 
Terwijl ik in het begin vooral keek naar fotogragie als toeristisch instrument, besefte ik me met de dag dat er in mijn hart iets was, iets dieper dan de zuivere handeling van het fotograferen als een toerist. Er was een gevoel dat ik door het oog van de camera wilde overdragen aan andere mensen. Het is de schoonheid van de kleuren van het leven (altijd aanwezig en benadrukt in mijn stijl). En zo begon in rond 2009 te fotograferen vanuit een artistiek oogpunten. In de jaren daarop heb ik mijn vaardigheden verbeterd en probeerde ik het beste resultaat uit de – toen nog beperkte -  apparatuur te halen, totdat ik besloot om de grote stap naar de wereld van spiegelreflexcamera’s te maken. 
Gedurende de jaren zijn mijn foto’s bekeken, goedgekeurd en gebruikt door vele populaire namen, zoals: Adobe, Lonely Planet, Business Insider, Huffington Post, Yahoo, CNN en Alitalia. 

Mensen vragen me vaak wat voor soort camera of welke techniek ik gebruik, maar niemand vraagt ​​me welk "hart" ik gebruik. Kleuren en lichten inspireren me het meest. Ik hou van een brandende hemel tijdens een zonsondergang, wanneer de zonnestralen glinsteren in het bos na een stormachtige nacht, of van de reflectie van het neonlicht in de stad dat oplicht in een plas. Vaak laat ik kleuren zelfs zwaarder wegen dan het onderwerp zelf. 

Ik beschouw mezelf meer een 'community based' fotograaf, omdat ik niet de gebruikelijke meesters uit het verleden, zoals Bresson, volg of heb bestudeerd. Integendeel, ik haal liever mijn inspiratie uit het werk van vrienden of mensen op websites als Flickr, omdat ik geloof dat daar een wereld vol verborgen getalenteerde mensen is om van inspiratie te krijgen. Daarbij is het kijken naar het werk van de gebruikelijke populaire namen soms zeer beperkend en enigszins saai of cliché. Ik probeer vernieuwend te zijn en een kunstenaar met een persoonlijke stijl. Daarnaast geloof ik dat een fotografie-stijl, niet per se “vaste” kennis nodig heeft, maar dat iedereen zich juist vrij kan laten inspireren door waar hij of zij 
het meeste van houdt, om op die manier een eigen stijl te creëren. 
Ik heb een eigen fotografie galerij en daarnaast ben ik in 2012 begonnen met een reisblog. Hierin schrijf ik over mijn reizen en fotografie technieken en geef ik tips. Mijn blog is in het bijzonder populair geworden dankzij de artikelen over aurora borealis (Het Noorderlicht) en mijn bezoeken aan IJsland. Het hoogtepunt hiervan was dat zelfs CNN op een dag besloot om me te interviewen voor een artikel over fotografie.
Bekijk meer van Moyan Brenn's werk:

- Moyan Brenn Flickr Gallery
- Moyan Brenn Officiële Website


Andere credits:

- De foto in de Actief pagina is van Giuseppe Milo
- De foto in het Culinar pagina is van Chris Rubber Dragon
- De foto in de Umbrië pagina is van Jiuguang Wang