LAZIO

Lazio wordt als regio vaak over het hoofd gezien, doordat hoofdstad Rome meestal alle aandacht opeist. Toch is Lazio één van de mooiste regio's van Italië, de hele streek is namelijk bezaaid met Romeinse overblijfselen. De naam Lazio komt van het oude volk ‘de Latijnen’. Het is de bakermat van de Latijnse taal, en daarmee in feite van alle Romaanse talen.

De prehistorische vulkanische activiteit in Lazio zorgde niet alleen voor vele meren, maar ook voor een heuvelachtig landschap en hoge rotsformaties. Op de rotsformaties werden al snel dorpen gebouwd, deze bijzondere dorpen zijn kenmerkend voor Lazio. De dorpen zijn klein en zijn nog nauwelijks bewoond, maar wel prachtig om te zien. Civita di Bagnoregio is het mooiste exemplaar.

Lazio is de bakermat van de westerse beschaving en christelijke cultuur. De vruchtbare bodem van Lazio is ideaal voor fruit, olijf- en notenbomen. Deze producten vormen dan ook basis ingrediënten voor de vele streekgerechten. De keuken van Lazio bestaat uit sterke en intense smaken, maar heeft ook vooral eenvoudige en authentieke gerechten. De regio heeft een groot aantal restaurants, van de meest simpele pizzeria's tot dure sterrenrestaurants. Beroemd in deze streek is de smaak van pecorino 
(schapenkaas), Romeinse artisjokken, porchetta en Saltimbocca alla romana. Verschillende kwaliteitswijnen begeleiden de heerlijke traditionele gerechten.

Rome

Een wandeling door de eeuwige stad Rome (La Citta Eterna) is een wandeling door de eeuwen heen. De geschiedenis van Rome strekt zich uit over ruim 2700 jaar en de stad heeft zich in de geschiedenis ontwikkeld als één van de belangrijkste steden van de westerse cultuur. Rome was in het tijdperk van het Romeinse Keizerrijk zelfs de machtigste stad ter wereld. Er zijn tientallen bezienswaardigheden, kerken en musea te vinden die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Daarnaast heeft Rome de kleinste
staat ter wereld: Vaticaanstad. Deze Rooms-Katholieke enclave beslaat een gebied van slechts 0,44 vierkante kilometer.

Rome is erg geschikt voor een stedentrip of kan goed gecombineerd worden met een andere reis. Rome laat zich ook erg goed fotograferen. Neem maar eens een kijkje bij onze combinatie reizen of de Photography tour.