Sicilië

Sicilië (Sicilia) is het grootste eiland in de Middellandse Zee en bezit enkele van de mooiste stranden van Europa. Het is één van de parels van Zuid-Italië en het biedt enorm veel bezienswaardigheden uit een lange geschiedenis van verschillende overheersers. Verspreid over het eiland liggen goed bewaard gebleven Griekse tempels en amfitheaters en Sicilië is rijk aan bergen en prachtige natuur. In veel dorpen op Sicilië lijkt de tijd eeuwen stil te hebben gestaan en het leven is er traditioneel. Daarnaast ligt de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa, in de oosten van Sicilië. 


De uitbundigheid en de warmte van het eiland is duidelijk in het voedsel terug te vinden. De Siciliaanse keuken is gezonder, lichter en hartiger dan die van het Italiaanse vasteland. Basisbestanddelen zijn groenten, vis en olijfolie. Het eiland heeft een enorme rijkdom aan exotisch fruit en de sappigste en smakelijkste bloedsinaasappelen.
Sicilië is het andere Italië, een schitterend gebied voor wie op zoek is naar spectaculaire culturele en natuurlijke schoonheid. Je kan hier zeer goed een rondreis maken, genieten van het natuurlijk schoon, het eten en de prachtige stranden. De temperatuur is tot oktober – november nog boven de 20 – 25 graden en daarmee een heerlijke herfstbestemming.