TOSCANE

Schitterende valleien met olijfboomgaarden en lange rijen cipressen, lange tafels met grote families die tafelen. Toscane (Toscana) is waarschijnlijk de meest beroemde Italiaanse regio ter wereld. Het wordt beschouwd als de ware geboorteplaats van de Italiaanse Renaissance, en is de thuisbasis van vele invloedrijke mensen in de geschiedenis van kunst en wetenschap. Er is in Toscane zoveel te zien dat kiezen geen gemakkelijke opgave is. Overal zijn er prachtig versierde kerken, schitterende pleinen en bruggen en kronkelende straatjes te vinden.


Toscane heeft meer World Heritage Sites dan elke andere Italiaanse regio. De UNESCO-lijst omvat onder andere het historische centrum van Florence, Siena, Pisa, San Gimignano en Pienza, evenals het Renaissance landschap van de Val d'Orcia. Ook wijn is een beroemd product uit Toscane. De wijn Chianti is misschien wel één van de meest bekende internationale wijnen.


Omdat Toscane een zeer sterke taalkundige en culturele identiteit heeft, wordt het soms beschouwd als "een natie binnen een natie’. Toscane biedt dus een breed scala aan reismogelijkheden om die aan alle eisen voldoen: actieve vakanties, een ontspannen verblijf en het is mogelijk speciale routes te volgen die de natuur, kunst en geschiedenis te combineren.