UMBRIE

Umbrië (Umbria) is een prachtige streek in het midden van Italië. Het heeft een idyllische mix van weelderig glooiende heuvels en beboste bergen en het heeft een vergelijkbaar klimaat met dat van Toscane. Umbrië wordt ook wel ‘Het Groene Hart’ van Italië genoemd en heeft een zacht mediterraan klimaat. De streek grenst in het westen aan Toscane, in het oosten aan Marche en in het zuiden aan Lazio. De Apennijnen, het langgerekte gebergte in Italië, lopen dwars door Umbrië. Verder wordt
Umbrië gekenmerkt door oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis.

Umbrië is één de wildste regio’s van Italië en is een perfecte plek voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, fietsen en mountainbiken. Natuurlijk is Umbrië ook een prachtige plek om te genieten van traditionele streekgerechten. Een reis naar Umbrië is ideaal voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden, maar ook voor jongeren of senioren die graag een tijdje in de prachtige natuur willen verblijven en van de natuur willen genieten.

 

Ook voor wijnliefhebbers

Umbrië biedt al duizenden jaren een goede thuisbasis aan de wijnbouw en dat is vooral toe te schrijven aan de volgende factoren: de zacht glooiende heuvels met een goede blootstelling aan de zon, de rijkdom aan rivieren en wateren, het continentale maar toch zachte klimaat, de bodemstructuur die meestal bestaat uit goede kleiachtige kalksteen. Al deze gunstige voorwaarden hebben de inwoners van het gebied ertoe aangezet om al vroeg met de productie van wijn te beginnen. Vele Umbrische wijnboeren zetten vandaag de dag nog de oude traditie van wijn maken voort. Voor rode kwaliteitswijn is vooral de Sangiovese- en de Sagrantino-druif van belang, terwijl witte wijn vooral van Grechetto- en Malvasia-druiven wordt gemaakt.