VENETO

 

Op vakantie in Veneto 

De schilderachtige streek Veneto ligt gelegen in het noordoosten van Italië, is bij de meeste mensen vooral bekend door de stad Venetië. In deze regio liggen prachtige bestemmingen voor de zomervakantie of de wintersport als het Gardameer en de Dolomieten en prachtige steden als het eerder genoemde Venetië, maar ook Verona en Padua (Padova). Schrijvers en poëten roemen Veneto daarom ook om zijn schoonheid. Veneto wordt daarnaast gekenmerkt door imposante kunststeden, hoge kerktorens en achttiende eeuwse villa's. Veneto heeft zoveel te bieden dat wij je graag laten kennismaken met veelzijdig Veneto!

 

Maak kennis met Veneto 

De Golf van Venetië heeft zeer levendige badplaatsen waar het bezoekers aan niets ontbreekt. Wie op vakantie gaat naar de regio Veneto is dan ook verzekerd van een veelzijdige vakantie. Dankzij de ligging kun je zwemmen of watersporten bij het Gardameer of aan de Italiaanse kust. Het zeer diverse landschap biedt echter nog veel meer mogelijkheden. Veneto heeft prachtige bergen, betoverend blauwe meren en cipressen en citroenbomen. Dankzij het mediterrane klimaat in combinatie met het landschap is Veneto geschikt voor toeristen die houden van natuur, cultuur en zon! 

De overheerlijke gerechten in Veneto zijn over het algemeen vrij eenvoudig met veel vis en verse groenten. De streek rond Venetië heeft restaurants en bars van elk type. In de meeste restaurants worden hoofdzakelijk lokale gerechten geserveerd. Vis en rijst staan centraal in de keuken van Veneto, vaak klaargemaakt met verschillende soorten kruiden. Ook de prosecco en de grappa vinden hun oorsprong in Veneto. 

Bij Holidays Italy laten we je graag kennis maken met het unieke Veneto. Speciaal voor jou zijn we op zoek gegaan naar de leukste activiteiten die jou kennis laten maken met het prachtige Veneto. Benieuwd geworden? Neem snel een kijkje bij de diverse arrangementen die wij voor je hebben samengesteld in Veneto.

 

Venetië 

Venetië is een absolute parel van de streek. Misschien wel één van de meest romantische steden van Europa. Venetië bestaat uit ruim 150 kanalen en 400 bruggetjes en voor toeristen extra leuk: het is er autovrij. De gondel is hét vervoermiddel in Venetië. Stap in een gondel en wordt verliefd op deze romantische stad van de liefde. Wie houdt van cultuur en historie kan in Venetië ook z'n hart ophalen. Dwaal eindeloos door de vele straatjes en pleintjes die de stad rijk is, proef cicchetti (kleine Venetiaanse hapjes) of maak een fietstour door de stad. En wist je dat Venetië ook aan zee ligt? Een bezoek aan één van de stranden behoort ook tot de opties. 

Maar onthoud dat Veneto meer is dan alleen deze fascinerende waterstad. Wij van Holidays Italy laten je graag kennis maken met deze verborgen schatten. 

 

Wat te doen in Veneto 

Ga buiten de gebaande paden en kom thuis boordevol nieuwe verhalen en ervaringen. Met onze unieke tours en arrangementen in Veneto ontdek je deze Italiaanse regio op een verrassend leuke manier!